四月青年社区

注册会员

QQ登录

只需一步,快速开始

[图文写说] 下一站会是香港?

2014年11月30日夜幕低垂前,讓大家一起重溫由開羅,到基輔,再到曼谷的流血政治暴亂畫面。

Next station is Hong Kong?

下一站是香港?

楼主脑袋让门给挤了吧。会是香港??

但愿是,这样中央政府可以真正收回香港了。

一国两制看来行不通,或者是需要修改,加强中央集权。

爱中华里的财哥 发表于 2014-12-1 08:10
楼主脑袋让门给挤了吧。会是香港??

帖子转自幫港出聲 Silent Majority

以下是其中的留言

Caca Cheung 好啊!快的自焚喇!不過由的攪棍開始先,這才有說服力!
讚好 · 回覆 · 3 · 9小時

Coma Glaser 今晚唔好比呢班人散水,佢地聽日唔好返工。
讚好 · 回覆 · 2 · 9小時

Man Dick Cheng 支持警察執法 支持政府
讚好 · 回覆 · 4 · 9小時

黎賢 https://m.facebook.com/profile.php?id=679614048818777
召集十萬人反黑記協
社群
召集十萬人反黑記協的相片。
召集十萬人反黑記協
對此專頁讚好
讚好 · 回覆 · 6 · 9小時

Coma Glaser 咁鍾意佔,比佢地佔飽佢。總之再夜d佢地想走都唔比走,咪玩完又去開工。

Nelson Ma 支持警察
讚好 · 回覆 · 5 · 9小時

Rosanna Tang 香港年輕人越來越粗俗!
讚好 · 回覆 · 5 · 9小時

Tsui Alun 記恊太不公正
讚好 · 回覆 · 9 · 9小時

Kin Fai Wong 支持警察既,唔該立刻出金鐘幫手。唔好再響網上扮藍絲假支持。
讚好 · 回覆 · 1 · 9小時

王国仪 槍斃所有搞事者,

Kin Fai Wong 一齊出黎抵抗黃屍啦,成班垃圾,你地淨係識得響網上講支持,廢青都不如。睇怕你地成世人都搵唔一件事係自己爭取番黎。出金鐘吧!

Yan Luk 假記者亂用成語,甚麼叫做無地置容?不公義的人才真的無地自容!!

Peter Liu 這就是美國支持推翻民選總統後的亂局!!

林志江 記協,一個收錢辦事的團體。

Chun Kai Richard Lau 既然藍絲匪死老鬼唔肯出去平亂,我就留系度揭破佢地既大話,恥笑佢地既無知。廢老廢中啲心血管唔慌好得去邊,激多幾激,香港就少多幾件弱智奴才固體廢物,對香港未來大有好處
讚好 · 回覆 · 9小時

Cha Pao 第一,我見你班佔旺人大部份唔係大叔到中坑,仲肥獅大隻可能有3高,你地咪咁殘忍要佢地出黎搏!
第二,如無法治底下,你睇吓會唔會有反佔人出黎平亂?就係因為有學識有理智既人先唔會唔遵守法律,明嗎?
你最鍾意check民調,香港人口分布,雖然人口老化,但未佔8成人口,係咪?
唔好再用呢招話人老話人無學識啦!講d有意思幫助到你爭普選既野啦!
讚好 · 4 · 8小時 · 已編輯

Chun Kai Richard Lau 我宜家首要目標唔再系真普選,而系潔淨香港人口
我講既系廢老加廢中,唔止廢老,所以邏輯上無錯誤
讚好 · 8小時
檢視更多回覆

回覆······

Wong SC 黎金主应在現場指揮進攻……

May Chan 死黃屍你未死呀

Chole Wong 你死佢都未死呀
讚好 · 1 · 8小時

回覆······

Quintus Wong 認賊作父的港英餘孽就是真正的狗奴才
讚好 · 回覆 · 2 · 8小時

Tam Tomika 沒有能力的人,才會欺負自己人!沒有智慧的人,才會破壞自己地方!你們不是“英X"而是“應虫“!無賴!
讚好 · 回覆 · 2 · 8小時

Yuki Lam 有幾會㗎.下一站就是香港喎
讚好 · 回覆 · 1 · 8小時

Himmy Sin 曲到圓
讚好 · 8小時

回覆······

Tommy Fung We are there already. Sit tight
讚好 · 回覆 · 8小時

Candy Chan 香港好在有;專業、優秀的警察團隊維護法紀,得以生活安定,加油!
讚好 · 回覆 · 6 · 8小時

Fong Ching 對比下香港好得多
讚好 · 回覆 · 8小時

Cha Pao 靠激死無用lor,最好方法殺清光,但你要知到你過多幾年就變中年,到時係你要自殺?
讚好 · 回覆 · 4 · 8小時

Chun Kai Richard Lau 重點系個廢字
讚好 · 8小時

Cha Pao 憑咩judgement?your own?
檢視更多回覆

回覆······

Mona Lui 唔使好耐再次大激戰…沒完沒了、呢班双學、滋事份子、佔中臭三子、係咪真的要出动解放軍掃你班死剷呀!真的火到黎、把死人口話: 和平抗命、但郤到處煽風點火……攪乱社会秩序、無日安寧…還有班垃圾議員協助個 PK 粉腸黃癲瘋進入 立法会、香港有你班死打靶存在、想有好日子过呀…除非班九西双學、打靶戴、陳、朱佔中三臭九、及垃圾人渣議員 : 泛、公、社XX 、現在加埋 監警会個 PK 張X明…真的点得佢哋死呢…
讚好 · 回覆 · 3 · 8小時

Cha Pao 包唔包中國13億人口?大逃殺?睇得日劇多上腦?

Chun Kai Richard Lau 其實我崇尚優生學
讚好 · 8小時

Cha Pao 咁即係廢青都唔應該存在
檢視更多回覆

回覆······

Apple Chan 這班攪事分子,很快會變成這樣,因為他們已入魔了。可悲。
讚好 · 回覆 · 7 · 8小時

Cha Pao 人幾時死唔係睇年齡lor

Chun Kai Richard Lau 呢度多數都係廢中廢老

Cha Pao Check吓死亡率先啦!
讚好 · 8小時
檢視更多回覆

回覆······

Kathy To
Kathy To 的相片。

Yin Lau Or 大部分香港人都比上述國家的人聰明得多,點會好似佢地咁蠢,將自己國家砸個稀巴爤,最重要一點是香港駐有驍勇善戰的解放軍,必要時出動平亂,應付此等貪生伯死的烏合之眾,肯定綽綽有餘,養兵千日,用在一朝,到時睇你班友走得去邊!
目前亦發生騷亂的美國,埃及都以強硬武力對付,動用催淚彈及水砲驅逐示威者,相比較,香港警察太斯文,太仁慈!
讚好 · 回覆 · 7 · 7小時 · 已編輯

Cha Pao 到你老時,後生嗰輩都會嫌你阻掟
讚好 · 回覆 · 5 · 8小時

Cha Pao 生老病死係自然定律,每個人都必經,你無辦法逆天而行
讚好 · 回覆 · 4 · 6小時 · 已編輯

林森森 做咗咁耐人!! 以家先親眼見證到,歷史係可以不斷重演的!!!!

Cha Pao 不如咁啦,要求中央俾個孤島你地自己班人玩普選,人民自己執政會易d
讚好 · 回覆 · 5 · 8小時

Cha Pao 希望你父母仲尚在,唔會因為佢地廢嫌佢地阻掟

Tim Hui 美国最想就是这个结果!

Cha Pao 講現代係我地至真,你地個個都講中共以前乜乜物物,全部都已成歷史,簡單d講係"迂腐"
E加本身就係好民主好自由,係你地驚共產黨呢個舊名字,會用舊嗰套姐。。。歷史可作參考,但唔代表一定會重演
但你地就舊思想係度搞革命lor
讚好 · 回覆 · 4 · 8小時

Cha Pao 要清老野唔該幫幫手清咗你地佔中3恥發起人先啦!佢地年紀唔輕la,真係廢中之廢
讚好 · 回覆 · 5 · 7小時

佔領者起哄 要李卓人企出來 _ 「佔中」-衝突或和平?衝突 _ 中觀
HYK.HK
讚好 · 回覆 · 7小時

Stephen Chan 以暴易暴,對付黃絲暴徒絕對不用手軟,大大力打 or kill them all,never let them come back to disturb the city no more !
讚好 · 回覆 · 1 · 7小時

Rayzee Rayray 其實,点解D人要佔中,要有真普選?問题係中國貪官太多!無人信你共黨呀!中共連基本嘅民生都未攪掂,做官嘅就係識貪、咩太子黨、土豪、土霸呀……等全部自己人,同埋点解咁多毒奶粉、毒食物、以及種種民生嘅問題等等,就係因為你中共嘅貪官所致。所以香港人吾想見到呢D野將來係香港發生,因此佢地致會咁大嘅行動或運動!吾知有無人應同?

Neo Lam 講咁多嘢冇非都係反共,咁就鲜明D,係金鐘同旺角掛上我地“反革命,反政府,反中央“啦,真乜嘢普選啫,係度攪來攬去攪到边個呀?香港市民呀,真你攪就咪縮下缩下,市民已經忍冇可忍啦,垃圾,
讚好 · 2 · 6小時

James Mo 台灣民主普選點解都會有食品安全毒奶粉事件出現?
讚好 · 1 小時

回覆······

Frank Lam Time to mop up now!

Eric Lau 唔該你地貼呢D新聞出黎之前先去了解一下人地國家發生左咩事...點解人地要反政府...同埋唔好見到有動亂既畫面就一口認定示威人士一定係錯, 先去了解事情發生既原因同動機。
讚好 · 回覆 · 5 · 7小時 · 已編輯

Neo Lam 冇錢,
讚好 · 6小時

Neo Lam 香港而家都好窮,窮到得番啲人力資源,咁攪落去大眾市民將会飯都冇得食,資本社会要嘅就係資本,唔係乜嘢真普選,你哋不如明確D掛個牌出去我哋“反革命,反政府,反中央“咁係咪痛快D呢,縮下缩下咁做到D乜?咪只有攪死市民,
讚好 · 1 · 6小時

回覆······

Cha Pao 我想問吓普天之下有邊個國家政黨唔貪?貪就係人既劣根性,當有權有勢邊個做都會貪,有無貪同貪幾多要俾人發掘到先知。。。
讚好 · 回覆 · 2 · 6小時

Eric Lau 點解連貪污都會有人走出黎護航.....?
讚好 · 1 · 6小時

Cha Pao 人本性係事實,你能否提出邊個做特首會最好最完美?
讚好 · 6小時
檢視更多回覆

回覆······

Klaus Lee 乱世,香港正式进入乱世。
讚好 · 回覆 · 6小時

Cha Pao 講治國係睇領導才能,管治能力,係睇整體大局唔係芝麻綠豆事,13億人口呀!少內亂少戰爭,老百姓生活先會安定富足,毒奶粉係無良商人造成,唔係中央賜,咁多人總會有人卑劣無良,換邊個黨管都有機會發生!
讚好 · 回覆 · 7 · 6小時

Cha Pao 大家心水清都知有幾多官員貪議員貪,從來政治就帶俾個人有機會去貪
讚好 · 回覆 · 2 · 6小時

Lisa Kwan 努力加油

Cha Pao 你要知有幾多人去買六合彩就知?換咗唔係中共,我都係咁講
人就係有慾望既生物,天生gar,只會分多寡,唔會零lor
讚好 · 回覆 · 1 · 6小時

Anna Hui 好呀!大家齊齊一窩熟!
免見到黃死就火滾!
讚好 · 回覆 · 1 · 6小時

Benny Shum 願主保佑、我愛香港

Daisy Lu Right! HK police have to use America International Standard to clear the place PEACE!
讚好 · 回覆 · 5小時

Raymond Wu 放心!香港不會,香港的特色非這地區以外的人能理解,香港是有一股不容易察覺的團結,所以香港是福地,甚於香港黑道也要明白守法!
讚好 · 回覆 · 1 · 5小時

Theresa Lui 香港本土人自己不爭氣,自己人內鬥,不斷撕裂關係,學生死剩一啖氣也要鼓吹大家同歸於盡,,精人出口,笨人出手,
讚好 · 回覆 · 1 小時

Theresa Lui 人之初,性本善,但原來不是,有些是魔鬼,基因是邪惡,而家惡魔齊聚集體創作破壞整個香港,
讚好 · 回覆 · 1 小時

Gary Kong 比一小部份單向思想的人綁架,真無辜。
讚好 · 回覆 · 1 · 47分鐘

yjwu828 发表于 2014-12-1 08:12
但愿是,这样中央政府可以真正收回香港了。

上层的政策

云竹 发表于 2014-12-1 08:27

上层的政策

云竹 发表于 2014-12-1 08:27

一国两制本就是建立在出卖国家部分主权上的,时间稍一长就问题来了

哈哈,不必多虑!

估计不会

为国肝胆何惧死 发表于 2014-12-1 09:31
一国两制本就是建立在出卖国家部分主权上的,时间稍一长就问题来了

擒贼先擒王、、、、

阿弥陀佛

易八泰 发表于 2014-12-1 10:31
哈哈,不必多虑!

不虑不虑

有强而劲的中央做后台

居安静斋 发表于 2014-12-1 12:49
擒贼先擒王、、、、

现在分裂状态

阿弥陀佛