四月青年社区

注册会员

QQ登录

只需一步,快速开始

UNFAIR!!! what my Bible teacher told me after my speech on Tibet

We had speech class in school, and since I go to a Christian school(not that I want to, I had to due to some issues), I have Bible class. And I'm sorry I cannot type CHinese because I have MAC system..
In speech class, we are told to talk about a region's conflict. I talked bout Tibet and Chinese government. I stated the historical facts about Tibet and the untrue reports of CNN. I didn't even say our government was absolutely right, I said :" be fore you say anything about the issue, please make sure yo got the right imformation."  
And after class, my Bible teacher said to me, your media is controled by your communist government, so they had to say good things about your government. And your government had been ill-treating religious groups for a long time, especially Christians. So CCTV is not believable. I said, well, if someone didn't do anything anti-government, I suppose he wouldn;t be arrested. And he said, that's just the cover of communists. I said, well, very well, you might want to think 3 times before you believe what I say in the future. And I left.
I was so upset and angry. The reason for the anti-Chinese government attitude of Americans and maybe Christians is the environment they've been in, and I suppose they problem cant be solved without changing the influence US government and media spread on their people.
谁能翻译下哈``
看不懂额```
有人翻译么?
楼主,你说的最后这段

The reason for the anti-Chinese government attitude of Americans and maybe Christians is the environment they've been in, and I suppose they problem cant be solved without changing the influence US government and media spread on their people.

不完全正确, 造成这种现象的原因有很多,一是意识形态上的偏见 二是来自于白人社会的道德优越感, 你与西方人辩论这类话题,只能感觉到自己在跟影子作战.

翻译

英语不是很好.看没人翻译,小试了下.不对的请指正.
翻译如下:

不公平!!!看我的圣经老师在我发表了西藏问题的演说后说了什么
我们在学校有演讲课,自从我去了基督学校(不是我想去,我得去解决些问题),我要上圣经课.对不起我不能打中文,因为用的MAC系统.在演讲课上,我们要讨论地区冲突相关话题.我讲了西藏和中国政府.我指出了西藏的历史和CNN的不实报道.我甚至没有说中国政府完全对.我说,在你们说这件事之前,请确保你获取了正确的信息.下课后,我的圣经老师对我说,你们的媒体被共产党控制着,所以他们只说对政府有利的东西.你们的政府虐待僧侣群体很久了,特别是基督徒.因此CCTV不可信.我说,如果那些人没有做反对政府的事,我想他是不会被抓的.但他说,这只是共产党的借口.我说,好,非常好,在将来你相信之前应该想三遍我的话.然后我离开了.我生气极了.美国的反中国政府情绪的原因或许出在了基督教环境当中.我猜测美国政府和媒体对群众的宣传不做些改变,这个问题不会解决.
这种人太多了,记得在新加坡留学的时候老师是新西兰的,经常上课跟我们说台湾是个主权国家,几乎每个中国学生都反对过,可惜当初是在英语强化班学习,英语口语都不怎么样,哪里辩论的过他。
我们并没有完全相信我们的媒体,难道他们就可以完全相信他们的媒体吗?
说我们的媒体被政府控制,难道他们的媒体没有被利益控制着吗?难道他们是非营利性机构?
难道除了媒体就没有其他传播消息的途径了吗?
难道他们没有听过什么叫做群众的声音吗?
政府控制得了媒体,难道还控制得了我们的身体,不让我们到西藏去吗?
中国有13亿人口,去过西藏的难道在少数吗?
假如说信息传播速度=传播范围乘以人口基数,那有那个国家比中国更透明?
西方人被彻底洗脑了
经过西藏事件我严重怀疑西方人的智商
以后,你就和他说,请他自己去中国看看,到底是怎么回事。

他说中国的媒体受控制,你就说你们的媒体没有受控制,但是很愿意撒谎!

和他们对话,要抓住要害,一击中的。不用生气,不要着急,找到他的致命弱点打。
tell him "I am an Atheist ,so ** off"
西方媒體不能相信

這點我們完全同意

不只不能相信

而且要強烈抗議  

因為西方媒體只會嚴重侮辱中國人
我明天的Speech Class 选题也是西藏

正在完善Script和PPT

做好打硬仗的准备……
说真的,我觉得西方人简直疯了。
中国人起码客观,会说有好有坏;而西方会绝对。
可是这些里已经很清楚了,辩证,没有绝对的。其实看多了,听多了,也没什么好气的,当他们是疯子吧。当有一天,西方还沉浸在这种疯颠状态时发现中国已经全方位遥遥领先,他们才会真的醒过来。有人试图说服他们,我真的觉得没有必要。楼主,下次碰到你的这个老师,你记得帮我告诉他:一个中国人说的,让他来中国看看,再发表评论。比说什么都强

看完之后很叹··

如果我在场 也许会打他。但那是不理智的行为。
一个人最可怕的是思想  改变不了 真的很可悲。。
毛主席教导我们:没有调查就没有发言权.. 我甚至怀疑90%的西方人根本搞不清西藏在我们中国的什么方位.. 一味在那儿瞎嚷嚷.. 标榜自己的所谓民主和言论自由.. 以救世主的姿态来“怜悯”“被欺压”的“藏民”..  说话不经大脑.. 或者根本就没有大脑
不公平!!!看我的圣经老师在我发表了西藏问题的演说后说了什么
我们在学校有演讲课,yin wei我去了基督学校(不是我想去,我dei qu, yin wei yi xie 问题),我men you圣经课.对不起我不能打中文,因为用的MAC系统.
在演讲课上,我们要讨论地区冲突相关话题.我讲了西藏和中国政府.我指出了西藏的历史和CNN的不实报道.我甚至没有说中国政府完全对.我说,在你们ping lun这件事之前,请确保你获取了正确的信息.下课后,我的圣经老师对我说,你们的媒体被共产党控制着,所以他们只说对政府有利的东西.你们的政府虐待僧侣群体很久了,特别是基督徒.因此CCTV不可信.我说,如果那些人没有做反对政府的事,我想他是不会被抓的.但他说,这只是共产党的借口.我说,na me, 在将来你相信之前应该想三遍我的话.然后我离开了.我生气极了.美国的反中国政府情绪的原因或许出在了基督教环境当中.我猜测美国政府和媒体对群众的宣传不做些改变,这个问题不会解决.

I made some changes to the translation, thank you for trasnlating it for me.
I agree with LS, they really don't know what's going on, like my Bible teacher, he just says our government ill-treat Christians because a father of his student said so,  I'm like, what's the hack, it's totally STUPID! and I mean it, STUPID!
我接受了基督教会的资助上了大学…………基督在中国真是被压得好惨啊 惨到还有心情资助他的敌对政府的支持者,一个万恶的共产党员……
"your media is controled by your communist government, "???

well ,he is controled by Lee hongzhi ---the well-know leader of  "falundafa"  and with the help of their own media
.........actually, my school is an American School, so I suppose....he doesnt really know about Lihongzhi..